how to build a site
Fizikalna terapija

jedan pacijent - jedan terapeut

  1. ELEKTROTERAPIJA – Tretman različitim frekvencijama električne struje pomoću modernih uređaja u cilju lečenja i rehabilitacije.
  2. MAGNETOTERAPIJA – Predstavlja primenu konstantnog ili promenljivog magnetnog polja niske frekvencije u terapijske svrhe. Dejstvo ove terapije je mnogostruko: deluje protiv upale tkiva, protiv otoka, protiv bola, smanjuje grč mišića, regeneriše tkivo, stimuliše zarastanje kosti nakon preloma, pospešuje metabolizam hemoglobina, povećava kinetičku energiju unutar ćelija i dr.
  3.  TERMOTERAPIJA – Primena toplote u lečenju i osposobljavanju bolesnih i povređenih. Zasniva se na svojstvu organizma da prima toplotu iz sredine, ukoliko je zagrejanost te sredine veća ili da je preda okolini ako je temperatura tela viša od temperature okoline.
  4. ULTRAZVUCNA TERAPIJA  – Podrazumeva terapijsku primenu zvučnih talasa. Osnovni princip dejstva je visokofrekventno kretanje zvučnih talasa koje dovodi do mehaničkog treperenja čestica tkiva, a time i do mikromasaže tkiva.
  5. LASEROTERAPIJA – To je terapija usmerenim snopom koherentne monohromatske svetlosti. U fizikalnoj medicini se koriste laseri male snage koji deluju terapijski i biostimulativno, tzv. hladni laseri. Dejstvo na tkivo je višestruko: deluje protiv upale tkiva, protiv otoka, protiv bola, smanjuje grčenje mišića i poboljšava regeneraciju tkiva. Veoma je rasprostranjena i laserska stimulacija akupunkturnih tačaka. Obzirom da je bezbolna metoda može se primeniti i kod dece.
  6. KRIOTERAPIJA  je vrsta termoterapije koja deluje na organizam lokalnim ili opštim rashlađenjem. Potkožno masno tkivo predstavlja izolaciju koja smanjuje rashlađenje tkiva u dubini. Za hlađenje najčešće koristimo led ili ledenu vodu. Krioterapija izaziva vazokonstrikciju krvnih sudova tako što stimuliše receptore za hladnoću koji se nalaze u koži. Posle 10 minuta rashlađivanja dolazi do vazodilatacije koja je uzrokovana hladnoćom a zatim ponovo sledi vazokonstrikcija. Vazodilatacija je zaštitna reakcija organizma na potencionalno oštećenje tkiva. Glavni efekat rashlađivanja jeste smanjenje metabolizma tkiva.
Adresa

Ul. Majakovskog 93,
Niš

Kontakt

Email: physioroom018@gmail.com        
Telefon:
064/ 979 878 3